Oranje boven
Door: Annemieke
Blijf op de hoogte en volg Annemieke
02 Mei 2010 | Kenia, Thika
Maar, je denkt toch ook even terug aan de Koninginnedag van vorig jaar.
Mijn Koninginnedag had een ander Oranje tintje, iets dat je ook niet zo vaak mee zal maken. Marnix, Chris (een vriend van Marnix die ook in Thika woont) en ik zijn naar de Gardenparty van de Nederlandse Ambassade in Nairobi geweest. Deze vond plaats in de residentie van de Ambassadrice. Zeer geslaagde happening, niet alleen omdat er haring, bitterballen, frikadellen en poffertjes waren, maar vooral omdat het leuk en interessant is om Nederlanders te ontmoeten die in (alle uithoeken) van Kenia wonen. Tuinders (/rozenkwekers), anderen die voor stichtingen werken, ouders die hier een kindje komen adopteren.
Zo’n adoptieproces heeft in Kenia lange tijd nodig. Nadat je het kindje hebt ”ontvangen” duurt de procedure nog zo’n 6-7 maanden en dan moet je in Kenia blijven wonen. Als er al een wat ouder kindje is kan die mee, want in Nairobi is een Nederlandse school. Een aantal van die ouders kennen elkaar dus, hoe Hollands, van het schoolplein ;-)
Het was overigens ook echt Hollands weer; het kwam met bakken uit de hemel.
De zaterdag bestond uit allerlei activiteiten met de kinderen, nadat ze ….. inderdaad: hun taken hadden afgemaakt. Er werden ook chapatti’s gemaakt. Lijkt allemaal niet zo ingewikkeld, maar mooie rondjes maken is toch een kunst. Het schijnt zo te zijn dat je dit niet kan maken zoals bij ons de pannekoeken, want het meel is anders. ’s Middags is er ook nog zelfverdedigingsles voor de (wat oudere) meisjes en er wordt weer geschaakt. Ben ik weer verslagen…. Nu door Harrison die werd gesteund door Chris. Rond 4-en zijn de verjaardagen van de kinderen gevierd.
Zondag rustdag, dus met de foto’s aan de gang, lezen, etc. Ik ben niet mee geweest met de kinderen naar de kerk. Even aanrommelen is op zijn tijd ook lekker ;-)
Morgen is het al weer maandag, de tijd gaat veel te snel.
Autie Annemieke
02 Mei 2010 - 11:45
Niels:
Habari annemieke, wat leuk dat je daar koninginendag heb gevierd :p over die chapati's die zijn inderdaad anders, sprak laatst wat kenianen die in Nederland waren en die vonden onze pannekoeken maar niks.. krijgen de kids zelfverdediging in Macheo?? goed bezig daar.. doe ze de groetjes.. kwaheri -
02 Mei 2010 - 14:18
Bé:
Tja, oranje boven! Nou hier in NL -met uitzondering van Callantsoog :-)- kwam het 's ochtends kennelijk ook met bakken uit de hemel. Wim-Lex was een verzopen kat! Maar wij hebben hier aan de kust weer genoten. Vanavond naar huis, 2 daagjes werken en dan weer terug voor een tijdje. Het begint voor jou ook al weer op te schieten ..:-( 't Is onwijs leuk om tweederangs te reizen zo! Geef de kids een verjaarsknuffel van ons. Ook van mijn ouders, want die 'reizen' inmiddels ook met je mee. Liefs, Hil & Bé -
03 Mei 2010 - 07:57
Hillie:
Goed weer eens een foto van jou te zien tijdens je bezigheden. Leuk het bezoek aan de ambassade, kon je daarmee je Keniaanse netwerk weer uitbreiden? Hier is Koninginnedag groten-deels verregend en zijn we de deur niet uit geweest, wat toch al moeilijk gaat door mijn rugklachten. Maar met visite over de vloer is het ook gezellig. Geniet nog een paar dagen van de kinderen, de tijd gaat nu wel heel erg snel. Groetjes, Hil -
06 Mei 2010 - 14:44
Buurman Ed:
De vlag hangt weer binnen hoor