Twee mooie dagen achter de rug
Door: Annemieke
Blijf op de hoogte en volg Annemieke
31 Augustus 2010 | China, Peking
Wat een enorm bouwwerk. Duizende kilometers lang en dan ook nog op hoogte. Bijzonder om op zo'n muur te lopen en te zien wat er is neergezet.
Na de lunch zijn we naar het zomerpaleis gegaan. Het was mogelijk om met een electrisch bootje de diverse bezienswaardigheden vanaf het meer te bekijken dus dat vonden wij een goede optie. Kaartlezen blijkt, ook op het water, niet een van onze sterkste kanten te zijn.
Na een klein uurtje weer aan de wandel door het gebied en de gebouwen bekeken. We hebben iets meer tijd nodig dan "afgesproken" dus we gaan niet met de bus mee terug naar het hotel maar nemen een taxi. Na zo'n 45 minuten moeten we 7 euro afrekenen!
Ook dat is goedkoop hier.
's Avonds met een aantal mensen buiten gegeten: hotpot. Een soort bouillon waar je je vlees, vis, groenten e.d. in gooit en en gekookt opeet.
Het is leuk om buiten op straat te eten: er komen allerlei mooie "plaatjes" langs: mensen in pyama (je kan hem maar vast aan hebben), kinderen met een gat in hun broek (makkelijk en luiers zijn te duur), gezinnetjes, etc.
We waren eigenlijk van plan om op tijd terug te gaan naar het hotel: maar een regenbui"tje" hield ons tegen. Het kwam met bakken uit de hemel, de straten stonden blank, het water liep bijna het restaurant in.
Vandaag op de fiets op pad geweest. Al een happening op zich: fietsen in een wereldstad als Beijing (er wonen hier meer mensen dan in heel Nederland) en oversteken op kruispunten waar je 12 banen over moet. Maar: goed te doen: je kunt merken dat ze hier aan fietsers gewend zijn.
Eerst stop bij de Starbucks: "bakkie koffie" en toen door daar de Verboden Stad. Met recht een Stad. Enorm groot, kan je gerust een paar dagen doorbrengen. Nadat wij nog even op het balkon hebben gestaan waar Mao de parades aan zich voorbij zag gaan, zijn wij weer op de fiets gestapt op zoek naar ..... een MacDonald's. Dat is niet zo moeilijk: die zijn er hier ook meer dan voldoende.
Vervolgens naar de Lama tempel. Wederom een prachtig complex met veel boeddah's (schrijf je dat zo?). De grootste is 26 meter hoog en uit 1 stuk hout gesneden. Indrukwekkend!
Weer op de fiets naar de Drum- en Klokkentoren, die naast elkaar liggen. Op de Drumtoren maken we nog een klein concertje mee op de drums.
Even na half zes waren we terug in het hotel.
We zijn het er over eens: geweldige dag!
Morgen verlaten we Beijing en gaan we met de hoge snelheidstrein naar Pingyao.
Tot zover, groetjes van ons vieren,
Annemieke
31 Augustus 2010 - 11:53
Hillie:
wat leuk dat jullie veel fietsend kunnen bekijken. Was dat alleen met het 'eigen' clubje of met een gezelschap?
Nu de trein in en de opgedane indrukken even verwerken. Geniet van de komende dagen en we horen graag weer van je.
Groetjes voor jullie, Hil
31 Augustus 2010 - 11:58
Alwin:
Hoi Annemieke,
Lees ik dat nou goed? Heb jij op het balkon van Mao gestaan? Vervolgens is de eerste meest logische bestemming de MacDonalds... :-)
Regenen doet het hier ook. Alleen loopt hier het water wel de restaurants in. Leuk reisverslag, ik kijk uit naar de volgende! -
01 September 2010 - 02:27
Tom Van Veen:
Annemieke, het is zo heerlijk een verhaal over je reis te lezen. Je bent zo'n positief en levend mens. Toen ik over de Chinese muur las schoot me te binnen dat ik ooit gelezen heb dat het het enige bouwwerk is dat vanuit de ruimte gezien kan worden. Op de fiets door Being, niet te geloven. Ik kijk uit naar je vlogende verslag. Liefs, Tom -
01 September 2010 - 19:00
Mo:
n ho
Mochten jullie op de plaatselijke markt nog af willen dingen op een pyama, ik heb maat 38! Verder word ik al doodmoe alleen van het lezen van jullie drukke programma. Maar wat een geweldig programma!Veel groetjes en rust lekker uit in de trein. -
01 September 2010 - 19:03
Mo :
Ik begon mijn bericht met Ni Hao (zie dat het niet gelukt is), dat leek me wel toepasselijk!