Bericht uit Oslo
Blijf op de hoogte en volg Annemieke
15 Juli 2014 | Verenigd Koninkrijk, Bryn
Afgelopen zondag zijn we bijtijds gearriveerd in Kiel waar de boot naar Göteborg vertrok.
Het was nog even passen en meten in de auto, omdat wij (Hollanders) wat boodschappen en een paar flesjes wijn mee wilden nemen naar Noorwegen.
De boot vertrok op tijd en de tocht verliep rustig. Lekker knus met zijn vieren in onze hut geslapen en om 9.15 uur arriveerden we in Zweden.
We waren binnen now time van de boot af en reden richting Oslo. In Grebbenstad, een leuk havenplaatsje, hebben we een bakje koffie gedaan en begin van de middag arriveerden we in ons hotel in Oslo.
Koffers op de kamer neergezet en vervolgens met de metro richting centrum.
's middags hebben we het Vigelandspark bezocht: een park met prachtige beelden. Denk daar een mooie lucht en een zonnetje bij en dan weet je het zeker: ...... Vakantie!
Vanmorgen zijn we na een heerlijk ontbijt richting Bygdoy vertrokken, de wijk even buiten het centrum waar twee musea liggen die je gezien moet hebben: het Vikingskiphuset (inderdaad Vikingen en boten) en het Norsk Folkemuseum, een openluchtmuseum met allerlei gebouwen uit Noorwegen. Na een ietwat late lunch zijn we nog even langs het Koninklijk Paleis gelopen (helaas geen balkonscene) en door het centrum geslenterd.
Morgen laten we de grote stad achter ons en vertrekken we richting Skeikampen in de buurt bij Lillehammer.
Een ander Noorwegen ontdekken.
Groetjes oftewel Tag!