Steden en Vlieland
Blijf op de hoogte en volg Annemieke
01 Juli 2021 | Nederland, Harlingen
Het weer zit deze stralende dag niet mee, dus we besluiten (met de auto) naar Leeuwarden te gaan.
We eten een taartje bij De Walrus en lopen door de stad. Mooie stad met leuke oude pandjes en gezellige winkeltjes.
Helaas zijn een aantal musea nog dicht. De Oldenhove is een belangrijke symbool van de stad. De toren hangt bijna 2 meter uit het lood.
Na de lunch lopen we naar de Blokhuispoort. In de cellen van deze oude strafgevangenis zijn allerlei ateliers en winkeltjes gevestigd.
Leuk om rond te neuzen.
Eveline komt ook nog even snel gedag zeggen.
‘s Avonds heerlijk uit eten gegaan bij Eetcafé Nooitgedagt.
Gisteren hebben we bij de VVV in Harlingen een Stadswandeling gehaald.
We beginnen in het Museum Hannemahuis.
Harlingen heeft ruim 550 monumenten en met een stadswandeling vallen mooie verhalen meer op. Details in de geveltjes krijgen op eens een verhaal.
Vandaag vertrekken we om 9:00 uur met de boot naar Vlieland. Na aankomst fietsen we naar de vuurtoren, lopen omhoog om dichterbij te komen en van het uitzicht te genieten. We fietsen vervolgens door naar het Posthuys waar we op de Vliehors Expres stappen.
We rijden over de Vliehors, de Sahara van het Noorden en stappen uit bij het Reddingshuisje. Vroeger een schuilplaats, nu een juttersmuseum.
Leuk detail is dat de achterbanden van de “bus” een gedicht in het zand achterlaten.
Op het uiterste puntje van het eiland zien we Texel liggen.
We fietsen terug naar de Dorpsstraat en stappen om 17:00 uur weer aan boord om terug te varen naar het vaste land.
Kort bezoek aan Vlieland, maar zeer de moeite waard!
01 Juli 2021 - 22:06
J.hierck:
A ko Annemiek gefeliciteerd je vakantie verslagen vind ik leuk om te lezen bedankt nog een fijne vakantie gr Jopie Hierck