Ik ben er!
Door: Annemieke
Blijf op de hoogte en volg Annemieke
12 November 2011 | Kenia, Thika
Gisterochtend vroeg vanuit Amersfoort vertrokken richting Utrecht. Utrecht? Ja.... ik ga weer eens met de trein....
Zit je volledig bepakt en bezakt in de trein naar Schiphol, wordt er omgeroepen dat de trein niet gaat en dat je via Utrecht moet reizen.
Ach nou ja.... In Utrecht aangekomen worden we doorverwezen naar perron 7 waar vrolijk wordt aangegeven dat de trein naar Schiphol 10 minuten vertraging heeft. Tja.... dan word ik toch al iets zenuwachtiger. Oh ja.... en de trein vertrekt ivm de vertraging vanaf perron 5. In de file dus met alle andere Schipholgangers naar het andere perron. Op Schiphol als een speer naar de bagage dropoff gelopen. Oeps.... vergeten uit te checken bij de NS. Tja. Op schiphol staan de uitcheckkkastje op het perron en niet zoals overal bij de uit-/ingang van het perron. Nog maar even terug gelopen nadat ik de koffers heb afgegeven om wat geld te besparen.
De vlucht vertrok mooi op tijd en ik heb me aan boord vermaakt met 2 films.
Bij douane in Kenia bleek dat niet alleen de voedselprijzen zijn gestegen. Nee. Ze hebben de kosten voor het visa gewoon verdubbeld.
De "mannen" stonden me op te wachten. Chege was vergezeld door 3 kids die gezellig mee waren.
Al met al lag ik toch, enigszins afgedraaid, laat in bed.
Zo'n eerste nachtje moet ik ook weer wennen aan de andere geluiden.
Het nieuwe vrijwilligershuis ligt vlak bij de koeien. Ik weet inmiddels het nodige van koeien, maar had me niet gerealiseerd dat ze ook zoveel lawaai maken.
Vanmorgen vroeg opgestaan om alle veranderingen bij Macheo te bekijken.
Grootste verandering (/verbetering) is dat de kinderen niet meer in 1 groot gebouw wonen, maar zijn verdeeld over 7 huizen, allemaal met een eigen "kleur". Het wordt nog wel even puzzelen om te onthouden wie er nu in huis groen, rood, geel etc. woont.
Heerlijk om iedereen te zien en ik word weer enthousiast ontvangen.
Daar krijg je het warm van. Of nee... het is hier ook gewoon warm. Maar jullie horen mij niet klagen ;-)
In de loop van de middag naar Thika voor de broodnodige boodschappen en vanavond bij Florence, Marnix en de kids wezen eten (eh.. het is hier 2 uur later).
De komende dagen zit ik alleen in het vrijwilligershuis. Andrew verblijft hier al een paar maanden. Hij doet onderzoek op de scholen naar de voedingswaarde van het eten e.d. Ik weet het nog niet precies hoe het zit. Wordt vervolgd. Zijn moeder is van de week overgekomen en ze zijn nu samen op reis naar Mombasa.
Nou, genoeg getypt na/voor zo'n eerste dag.
Annemieke
12 November 2011 - 21:04
Mooi:
Lekker dat de vliegreis in elk geval goed verliep en mooi dat je er al weer bent! Mijn ouders vroegen nog naar je, want ze wisten dat je vrijdag weg ging. Een goeie reis gewenst, natuurlijk dus ook van hen. En geef die mooie meid een DIKKE knuffel (je kan het :-)). Ik volg je ...
xxx -
12 November 2011 - 21:06
Ow Ja ...:
waar blijven de foto's hihi
12 November 2011 - 21:10
Hillie:
Fijn dat je, zij het met de nodige rompslomp, weer veilig bij Macheo bent aangekomen. Vind je koeien nu nog steeds zo leuk? Het geluid zal echter wel snel wennen. Als je 's avonds moe je bed in rolt merk je er niets meer van. Ga lekker aan het werk en hou ons op de hoogte. Een hartelijke groet van onze kant . -
12 November 2011 - 21:29
Bea:
... en die eerste twee waren mij -
13 November 2011 - 09:54
Bospiet:
Hey niggie. Mooi avontuur toegewenst. Alhoewel het haast thuis voor je is :-) Greetz uit het zonnige zuiden. -
13 November 2011 - 15:58
Bea:
Mooie plaatjes hoor! Ziet er goed uit allemaal.