Een dagje op pad
Door: Annemieke
Blijf op de hoogte en volg Annemieke
18 November 2011 | Kenia, Thika
Allereerst vanmorgen naar KOP: Kiandutu Outreach Programme.
Dit is een post in de sloppenwijk met een aantal functies: een doktor, een schooltje en sinds een aantal maanden opvang van ondervoede kinderen.
Deze (ca. 20 kinderen) worden gedurende 3 maanden begeleid: ze krijgen pap en een maaltijd en de moeders worden begeleid in hoe om te gaan met het gezin. De moeders krijgen voor het weekend geld mee om boodschappen te doen en de kinderen worden gewogen om te zien of het geld inderdaad aan de boodschappen is besteed.
Ondervoeding heeft heel veel gevolgen voor de ontwikkeling van het kind.
Ook de vrouwengroep uit Kiandutu kwam ons toezingen en probeerde (inderdaad gelukt....) een paar spulletjes te verkopen.
Verder zijn vandaag zo'n 75 paar schoenen gekocht die we maandag a.s. meenemen naar de Itetani school: voor de kinderen in de nursery en voor de 31 (!) kinderen op deze school die besmet zijn met zandvlooien. Gisteren is een van de social workers van Macheo (Yvonne) naar de school gegaan om alle maten op te meten.
Vanmiddag ben ik met Chege en Mythia op pad gegaan om Obama op te halen. Obama? Ja! Onze nieuwe koe. ;-)
Het was een behoorlijke trip, maar wel een mooie weg. Als gevolg van de gaten in de weg konden we niet echt doorrijden.
Obama was net bevallen van een koekalf en de verkoopster probeerde het voor elkaar te krijgen dat ik het kalfje zou kopen.
Om een lang verhaal kort te maken: we hebben het gedoneerd gekregen voor het goede doel. Geslaagde actie dus!
Ik heb Mythia ervan proberen te overtuigen dat hij dat voortaan moet aangeven: normaliter krijgen we een gratis kalf als we een koe kopen. Ben benieuwd of dat nog een keer gaat lukken.
Mooi stappen gemaakt dus.
groetjes,
Annemieke
18 November 2011 - 22:27
Bea:
idd je kunt ook alles hebben - je haalt me de woorden uit de mond!!
19 November 2011 - 10:02
Bospiet:
Je kan inderdaad alles hebben. Staat je goed.