Kantoordag ??
Door: Annemieke
Blijf op de hoogte en volg Annemieke
23 Maart 2012 | Kenia, Thika
Zowel op kantoor als in het vrijwilligershuis.
Woensdagochtend op kantoor en 's middags Jolanda en Wil geholpen met het in powerpoint zetten van de presentatie voor de communicatie-training.
De training werd gistermiddag gegeven. De social workers waren allemaal zeer enthousiast en gaven aan dat ze er veel van hebben geleerd. Toch super gaaf dat Wil en Jolanda een dergelijke training (in het Engels!) hebben voorbereid en gegeven.
De filmpjes hadden hetzelfde effect als in Nederland en gaven goed inzicht in hoe de gesprekken met de meisjes/moeders in Kiandutu verlopen.
Nu ligt de uitdaging bij de social workers om e.e.a. in de praktijk te gaan toepassen.
Aan het eind van de middag ben ik snel mee gegaan naar de stad om de boodschappen te doen. Ook nu op de terugweg wil een auto van kinderen die we van school hebben gehaald.
Vandaag leek een kantoordag te worden, maar zoals wel vaker, verliep hij “iets” anders dan vooraf gedacht. Yvonne heeft weer maten van de voetjes opgenomen van de kinderen bij Itetani Primary School die schoenen krijgen in het kader van het jiggers project (de zandvlooien). Er was nog budget over van de actie die in ieder in november heeft gesteund, dus we kunnen weer een aantal kinderen helpen. Of ik mee wil naar de schoenenfabriek. Natuurlijk!
We zouden om 10.00 uur vertrekken, ware het niet dat er elk moment bezoek kan komen en Bruce en mij werd verzocht een rondleiding te verzorgen.
Dus Bruce en ik hebben de bezoekers, die uiteindelijk pas om 11.00 uur kwamen...., samen rondgeleid over het terrein van Macheo en uitgelegd wat wij doen, zowel in het children's home als de projecten in Kiandutu en op de scholen. Vervolgens kwam het verzoek of ik mee wilde naar Thika.
Bernard, een van de chauffeurs van Macheo, zat namelijk vast op het politiebureau. Hij was aangehouden omdat de auto niet in een goede staat verkeerd (er zit een barst in het voorruit).
Geen lekkere plek om vast te zitten, dus op naar de stad om de boete te betalen. Wat een circus.... Eerst naar de bank om het geld te storten, dan een bewijs halen bij de rechtbank, vervolgens naar het “cellencomplex” waar blijkt dat de heren bewakers pauze hebben. Of we om 14.15 uur terug kunnen komen. Grrrrr.
Oke, dan maar vast naar de drogist om handschoenen en waterstofperioxide te halen die we nodig hebben om de zandvlooien te bestrijden.
We willen net naar een tentje gaan om snel wat te eten als blijkt dat de tasjesdieven in de tas van Yvonne hebben gezeten. Geld kwijt is 1, maar je identiteitsbewijs en je bankpas is niet fijn.
Dus linea recta naar de bank om de pas te blokkeren en toen naar het politiebureau om aangifte te doen. Veel belangrijker dan een lunch. Ik blijf in eerste instantie buiten wachten, want het helpt niet altijd als er een blanke in de buurt is. Maar bij loket 3 hielp het wel. Deze man, met veel strepen, voelde zich belangrijk en natuurlijk is hij dat als hij mijn vriendin wil helpen ;-)
We worden dus van het ene naar het andere loket gestuurd, maar uiteindelijk heeft Yvonne de papieren.
Ondertussen is Chege naar Bernard gegaan. Bernard moet ook weer op het politiebureau zijn om een deel van zijn boete terug te krijgen.
Nu besluit ik toch maar even uit beeld te blijven, anders wordt het misschien wel heel verwarrend voor de “vrienden” op het politiebureau ......
En toen … alsnog naar de schoenenfabriek. De eigenaar meet alle voetafdrukken na en geeft vervolgens de bestelling door aan de fabriek.
We kopen 26 paar schoenen voor 650 KSH per stuk (zo'n 6,5 euro).
Tegen 16.30 uur waren we weer terug bij Macheo. Niet bepaald een kantoordag dus, maar wel weer een dag die voorbij is gevlogen.
groetjes,
Annemieke
26 Maart 2012 - 09:15
Danique:
Wat super dat er nog 26 paar schoenen konden worden besteld!
Alsnog wel een productieve dag zo te lezen :)